iOS 18 bude zjevně obsahovat nového asistenta procházení Safari, podle kódu na serverech společnosti Apple, který objevil Nicolás Álvarez. Také Aaron Perris potvrdil, že kód existuje, ale v tuto chvíli není známo mnoho podrobností.



Álvarez řekl, že se zdá, že asistent procházení bude používat infrastrukturu iCloud Private Relay k odesílání relevantních dat společnosti Apple způsobem zaměřeným na soukromí. Pokud ano, možná bude tato funkce vyžadovat předplatné iCloud+, ale je to pouze spekulace. Asistent procházení v Safari by mohl být jednou z nových generativních funkcí umělé inteligence, o kterých se říká, že budou součástí iOS 18. Některé další webové prohlížeče pro iPhone již nabízejí nástroje umělé inteligence, jako je Arc Search, který dokáže shrnout webové stránky a poskytnout stručné informace.

Álvarez také odhalil takzvanou funkci „Encrypted Visual Search“ v backendovém kódu na serverech společnosti Apple, ale žádné konkrétní podrobnosti nejsou známy. Steve Moser v loňském roce objevil novou funkci Visual Search pro Vision Pro, která by uživatelům umožňovala kopírovat a vkládat tištěný text ze skutečného světa do aplikací a další, ale tato funkce ještě nebyla vydána. Je možné, že Apple plánuje vydání zabezpečené verze této funkce. Kód by se však mohl týkat i stávající funkce Visual Look Up v iPhonu, která dokáže identifikovat objekty na fotkách a videích. Apple se chystá představit iOS 18 během své keynote WWDC 10. června.