Apple Vision Pro obsahuje řadu funkcí pro ochranu soukromí, včetně omezení, jak mohou vývojáři třetích stran přistupovat k datům fotoaparátu. Nová zpráva od The Information zkoumá, jak strach Applu z toho, že Vision Pro vzbudí stejné obavy z ochrany soukromí jako Google Glass, ovlivnil vývojáře třetích stran.



Pro připomenutí, vývojáři Vision Pro nemají přístup ke zdrojům fotoaparátu zařízení. Místo toho mohou aplikace třetích stran požadovat přístup k „datům z okolí“. Je postaven na trojrozměrném modelu, který využívá kombinaci dat z kamery a LiDAR k mapování oblasti kolem vás. Podle bývalých zaměstnanců Applu citovaných v dnešní zprávě se Apple silně zaměřil na soukromí, částečně proto, aby se Vision Pro nestal dalším Google Glass. Apple se chce vyhnout tomu, co se stalo s Google Glass, nositelným zařízením, které před více než deseti lety způsobilo obrovské pobouření, protože přítomnost kamery na produktu vyvolávala obavy.

Tato omezení však ovlivnila schopnost některých vývojářů vytvářet aplikace pro Vision Pro. To je názor Antonyho Vitilla, který stojí za fitness hrou HitMotion: Reloaded pro Meta Quest. Chtěl by získat přístup ke kameře Vision Pro, aby mohl vytvořit verzi aplikace HitMotion pro Vision Pro, která uživatelům umožní používat objekty, jako je boxovací pytel. „Lidé dělají spoustu experimentů s AI a smíšenou realitou,“ řekl. „Spojení těchto dvou by bylo skvělé, zvláště na Vision Pro, protože je to prémiové zařízení a mělo by mít prémiové funkce. Myslím, že by to byl opravdu skvělý způsob, jak využít více jeho funkcí.“