Podle zdrojů citovaných tchajwanskou publikací DigiTimes je nepravděpodobné, že by Apple uspořádal keynote, na které by společnost oznámila nové modely iPadu Pro a iPadu Air.



Mark Gurman z Bloombergu již řekl, že Apple neplánuje uspořádat keynote, kde by oznámil nové iPady, ale toto tvrzení učinil již na začátku března, než bylo oznámeno, že vydání zařízení bylo odloženo kvůli zpožděním výroby. Vzhledem k tomu, že nové iPady by měly být uvedeny na trh na začátku května, společnost DigiTimes se domnívá, že Apple stále neplánuje uspořádat keynote. Je pravděpodobné, že Apple oznámí nové iPady v tiskové zprávě sdílené na svých webových stránkách, stejně jako to bylo u MacBooku Air s čipem M3 na začátku března. Gurman věří, že Apple oznámí nové iPady do druhého květnového týdne, s výjimkou dalších zpoždění kvůli problémům s výrobou.

 

Rekapitulace toho, co očekáváme:

  • Dva nové modely iPadu Pro s čipem M3, OLED displeji, tenčím krytem, tenčími rámečky, matným displejem, přední kamerou orientovanou na šířku, dalšími designovými změnami a možná i podporou MagSafe.
  • Dva nové modely iPadu Air s čipem M2 a přední kamerou orientovanou na šířku, včetně vůbec prvního 12,9palcového modelu iPadu Air.
  • Nová klávesnice Magic Keyboard pro iPad Pro s hliníkovým krytem, větším trackpadem a dalšími designovými změnami.
  • Nová Apple Pencil, která může podporovat nové gesto „stlačení“ pro určité akce a případně podporovat visionOS.

Od doby, kdy Apple naposledy vydal nové iPady, uplynulo téměř 18 měsíců. Rok 2023 byl prvním rokem, kdy Apple nevydal žádné nové iPady.