Obrázky zobrazující údajně přesné makety modelů iPhone 16 se objevily na webu a  poskytují bližší pohled na to, jak budou vypadat letošní iPhony. V dnešním článku se na ně podíváme.



Podle více zdrojů se očekává, že iPhone 16 Pro a iPhone 16 Pro Max letos získají větší displej, zatímco iPhone 16 a iPhone 16 Plus budou mít stejnou velikost jako iPhone 15 a iPhone 15 Plus.

První obrázky ukazují rozdíl ve velikosti mezi iPhonem 16 Pro a loňským iPhonem 15 Pro. iPhone 16 Pro má mít 6,3palcový displej, zatímco iPhone 16 Pro Max bude mít 6,9palcový displej. Naproti tomu iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max mají 6,1palcový a 6,7palcový displej.

Další obrázky poskytují lepší představu o umístění tlačítka. Apple plánuje nahradit tlačítko pro ztlumení na iPhone 16 a iPhone 16 Plus tlačítkem Akce, které bylo dříve exkluzivní pro modely vyšší třídy. Obrázky však naznačují, že tlačítko Akce bude větší než to, které se nachází na současných zařízeních.

Kromě toho se očekává, že všechny čtyři modely iPhone 16 budou obsahovat zcela nové tlačítko, které bude sloužit k pořizování fotografií a videí. Takzvané tlačítko „Capture“ se nachází na stejné straně iPhonu, v prostoru, který aktuálně zabírá 5G mmWave anténa na modelech prodávaných ve Spojených státech.