Pokud jste někdy přemýšleli, jaké by to mohlo být používat AirPods s displejem, tak čínský výrobce vyrobil falešnou verzi AirPods doplněnou o displej, na které se v dnešním článku podíváme. Opravdu by se na AirPods vyplatil dotykový displej?



Displej na falešných AirPods se aktivuje po otevření pouzdra. Zobrazuje stav připojení, čas, úroveň baterie každého sluchátka, možnosti regulace hluku a předvolby ekvalizéru. Mezi další doplňky patří upravitelná tapeta, svítilna a funkce pro ovládání fotoaparátu iPhonu. Nastavení můžete ovládat v podstatě pouze pomocí displeje, což je mírně užitečné. Dotykový displej na falešných AirPods je, slušně řečeno, nefunkční. Občas neregistruje dotyky, zvuk je průměrný, nefunkční tlačítka a nastavení ekvalizéru vše jen zhoršuje.

Proč tedy píšeme o těchto falešných AirPods? Apple si podobný koncept patentoval již v roce 2021, popisující sadu AirPods s vestavěným dotykovým displejem, pomocí kterého lze spravovat nastavení a také ovládat přehrávání. V popisu patentu Applu jsou možnosti pro úpravu hlasitosti, oblíbené skladby, přehrávání a pozastavení, přeskakování skladeb a další. Apple navrhl, že dotyková obrazovka by mohla nabídnout hmatovou zpětnou vazbu a poskytnout pohodlnější způsob ovládání bezdrátových sluchátek. Padělané produkty samozřejmě nedoporučujeme, takže byste je neměli kupovat. Falešné AirPods nám však dávají určitou představu o užitečnosti dotykové obrazovky a o tom, jak by mohla být použita, což je zajímavé.