Prodej iPhonů se v prvním čtvrtletí roku 2024 snížil o téměř 10 %, což bylo způsobeno rychlým růstem prodeje konkurenčních čínských prodejců na základě údajů poskytnutých International Data Corporation (IDC).



Podle zprávy IDC klesl prodej iPhonů v prvním čtvrtletí o 9,6 % na 50,1 milionu kusů, což je pokles z 55,4 milionu kusů ve stejném čtvrtletí předchozího roku. Apple zaznamenal nejvýraznější meziroční pokles mezi pěti největšími prodejci smartphonů zahrnutých ve zprávě. Samsung znovu získal svou pozici lídra na trhu, kterou v předchozím roce ztratil, a získal 20,8% podíl na trhu s prodejem přibližně 60,1 milionů kusů, což je zhruba stejný počet jako v loňském roce.

 

Společnosti Apple poté, co loni předstihl Samsung a stal se poprvé největším výrobcem smartphonů, poklesl tržní podíl z 20,7 % na 17,3 %. Apple se snaží udržet zájem o své iPhony v Číně od té doby, co společnost v září vydala svou řadu iPhone 15, což přišlo jen několik týdnů poté, co Huawei představil velmi populární řadu Mate 60.