Nedávná zpráva odhalila, že Spotify plánuje brzy zvýšit cenu svého předplatného, alespoň v některých zemích. Společnost však plánuje brzy představit ještě dražší předplatné „Music Pro“, které bude obsahovat bezztrátový zvuk a některé další funkce navíc.



Skrytý kód v aplikaci Spotify podrobně popisuje, co lze očekávat od nového, dražšího předplatného „Music Pro“. Nejzajímavějším doplňkem je podpora bezztrátového zvuku. Spotify bude poskytovat zvukové soubory FLAC „až 24-bit/44,1 kHz“. Pro srovnání, Apple Music nabízí bezztrátové soubory v rozsahu od 16-bit/44,1 kHz (která je známá jako CD kvalita) až po 24-bit/192 kHz. Pro ty, kteří to neznají, bezeztrátový zvuk označuje nekomprimovaný zvukový soubor, což znamená, že zvuk bude znít přesně jako původní nahrávka.

Jinými slovy, zvuk má více detailů, které si posluchač všimne. Pro poslech bezztrátového zvuku se doporučuje používat speciální zařízení – například prémiová drátová sluchátka. Spotify také plánuje přidat několik dalších věcí do svého nového předplatného s bezztrátovým zvukem. Kód například naznačuje, že předplatné odemkne novou funkci remixu pro „zrychlení, mash-up a jiné úpravy“ skladeb. Zpráva také obsahuje důkazy o „nějaké optimalizaci sluchátek“ pro konkrétní modely, jako jsou AirPods společnosti Apple.