Největší zemětřesení, které zasáhlo Tchaj-wan za posledních 25 let, zabilo nejméně čtyři lidi. Továrny společnosti TSMC byly z bezpečnostních důvodů evakuovány. Výrobce čipů společnosti Apple stále posuzuje dopad na výrobu; i sebemenší vibrace mohou způsobit zničení celých dávek čipů.



BBC News uvádí, že zemětřesení o síle 7,4 stupně zasáhlo východní pobřeží ostrova.
Epicentrum otřesů se nacházelo 18 km jižně od města Hualien, ale silné otřesy byly cítit po celou cestu v hlavním městě Taipei, vzdáleném více než 100 km. Největší škody způsobila v Hualienu, kde spadly budovy, silnice byly zablokovány a vlakové linky přerušeny, takže vzdálený region byl ještě více odříznutý od zbytku Tchaj-wanu. Sociální sítě brzy zaplnily mimořádné záběry sesuvů půdy podél pobřeží. Právě podél tohoto pobřeží s úzkými klikatými cestami a tunely vytesanými ve skále uvízly desítky lidí.

Kolik lidí zemřelo je v současné době nejasné, různé zdroje uvádějí něco od čtyř do devíti lidí. Stovky lidí byly zraněny. Bloomberg uvádí, že výrobce čipů Apple společnost TSMC evakuovala zaměstnance z několika továren. Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. zastavila výrobu čipů a evakuovala továrnu po největším zemětřesení, což vyvolalo obavy z narušení globálního technologického dodavatelského řetězce. TSMC, hlavní smluvní výrobce čipů pro Apple Inc. a Nvidia Corp., přesunul zaměstnance z určitých oblastí a uvedl, že posuzuje dopad na výrobu.