Prototyp nešťastné bezdrátové nabíječky AirPower společnosti Apple byl poprvé viděn nabíjet Apple Watch. AirPower‌ byla nabíjecí podložka navržená pro nabíjení iPhonů založených na Qi, Apple Watch a ‌AirPods‌, kterou společnost oznámila v září 2017 spolu s iPhonem X.



‌AirPower‌ byla navržena tak, aby uživatelé mohli umístit ‌‌iPhone‌, Apple Watch i AirPods‌ na jakékoli části podložky, aby se nabíjely, což znamenalo, že muselo být zahrnuto více překrývajících se nabíjecích cívek. To by přimělo zařízení k zobrazení jedinečné animace na obrazovce, když byla umístěna na nabíjecí podložku, jak je vidět v prvních marketingových materiálech společnosti Apple. ‌iPhone‌ na nabíječce ‌AirPower‌ by také ukazoval nabití všech zařízení umístěných na podložce. ‌AirPower‌ nesplnil svůj původní cíl data vydání na rok 2018 a po velkém počtu problémů s jeho vývojem Apple v březnu 2019 projekt rovnou zrušil.

Snímky zachycující prototypy ‌AirPower‌ se poprvé objevily na sociálních sítích v srpnu 2020, ukazují vícecívkový design a vnitřní obvody zařízení, a první videozáznam zařízení se objevil v srpnu 2021. Od té doby se objevilo mnoho dalších prototypů AirPower, ale většina z nich již nefunkční. Nové video od uživatele X „Apple Demo“, který v minulosti předvedl různé prototypy Apple, předvádí schopnost ‌AirPower‌ nabíjet Apple Watch. Zařízení má 16 cívek a může nabíjet prototyp DVT Apple Watch Series 4, ale zdá se, že se docela zahřívá. Schopnost AirPower nabíjet Apple Watch by byla zvláštní, protože Apple Watch jsou schopny nabíjet pouze pomocí magnetického nabíjecího puku a nepodporují Qi.