Pokud čekáte na iPhone 16 Pro Max, zde je pět největších změn, které podle zpráv bude obsahovat. Očekává se, že řada iPhone 16 bude vydána na podzim přibližně v polovině září.



5 největších změn, o kterých se mluví pro iPhone 16 Pro Max

1. Větší velikost

6,9 palců

Podle více zdrojů bude iPhone 16 Pro Max větší, což z něj potenciálně udělá největší iPhone všech dob. Zařízení bude měřit 6,9 palce (z 6,7) a očekává se, že bude vyšší a širší než loňský iPhone 15 Pro Max. Zatímco tloušťka zůstane stejná, hmotnost se díky větší velikosti mírně zvýší. Pokud by to bylo přesné, šlo by o první zvětšení velikosti iPhonu od řady iPhone 12, ale byla by to také další nepříjemná zpráva pro uživatele, kteří preferují menší telefon.

2. Větší displej

Tenčí okraje

Je logické předpokládat, že větší zařízení bude mít větší displej, ale Apple nespoléhá jen na větší fyzické rozměry. U svých modelů iPhone 16 Pro a Pro Max Apple údajně používá technologii Border Reduction Structure (BRS), která umožňuje kompaktnější a efektivnější rozložení obvodů pod displejem, což má za následek ještě tenčí rámečky. V loňském roce Apple zmenšil rámečky na iPhone 15 Pro a Pro Max pomocí nízkotlakého přelisování neboli LIPO, aby zmenšil velikost okraje displeje na 1,5 milimetru (oproti přibližně 2,2 milimetru u modelů iPhone 14).

3. Větší fotoaparát

Dva 48MP objektivy

Očekává se, že iPhone 16 Pro Max bude vybaven pokročilejším hlavním fotoaparátem, který je o 12 % větší, obsahuje přizpůsobený 48megapixelový snímač Sony IMX903 se skládaným designem pro lepší výkon, 14bitový analogově-digitální převodník (ADC) pro vysoce kvalitní konverzi obrazových dat a Digital Gain Control (DCG) pro lepší dynamický rozsah a kontrolu šumu. Uvádí se také, že obsahuje 48megapixelový ultraširoký fotoaparát, oproti 12megapixelovému objektivu na iPhone 15 Pro Max.

4. Větší kapacita baterie

Delší životnost

Apple bude podle analytika Ming-Chi Kuo používat bateriové články se zvýšenou hustotou energie, což by mělo nabídnout delší životnost baterie, možná dokonce i při použití stejné velikosti baterie, jako je tomu u stávajících modelů. Dřívější zprávy také naznačovaly, že oba modely iPhone 16 Pro budou používat technologii skládané baterie, což může mít za následek vyšší kapacitu a delší životnost. Podle další zprávy se letošní ‌iPhone 16 Pro‌ Max bude chlubit ještě větší 30hodinovou výdrží baterie (ve srovnání s 29 hodinami u iPhone 15 Pro Max).

5. Větší kapacita úložiště

Více terabajtů

Podle jedné zprávy z Koreje budou chystané modely iPhone 16 Pro a Pro Max dostupné s novým úložištěm o maximální kapacitě 2 TB, což by je postavilo na úroveň iPadu Pro. Tento krok je údajně důsledkem toho, že Apple nedávno přešel na NAND flash s vyšší hustotou Quad-Level Cell (QLC) pro modely s vyššími úložištěmi. Použití QLC NAND by mohlo společnosti Apple umožnit umístit více úložiště do menšího prostoru a je levnější než Triple-Level Cell (TLC) NAND, které používají současné iPhony.