Apple v úterý uspořádal speciální keynote „Let Loose“, na které společnost představila nové modely iPadu Air a iPadu Pro. Zajímavé je, že na konci keynote Apple potvrdil, že byla celá nahrána pomocí iPhonu (pravděpodobně iPhone 15 Pro).



Nejzajímavější na tom ale je, že společnost také říká, že byla upravena na Macu a iPadu. Toto je druhá keynote společnosti Apple, která byla natočena výhradně na iPhone. Společnost provedla svůj první experiment loni na říjnové keynote, která byla také natočena pomocí iPhone 15 Pro, aby propagovala nové možnosti natáčení, jako je ProRes.
Není překvapením, že společnost použila k úpravě své keynote Mac. Tentokrát se ale část upravovala i na iPadu.

Během své dnešní keynote společnost oznámila Final Cut Pro 2 pro iPad, který obsahuje přepracované rozhraní a také nové funkce. Apple během keynote uvedl, že Final Cut Pro pro iPadOS umožňuje tvůrcům plně upravovat jejich projekty přímo z iPadu. Je však poněkud ironické, že samotný Apple musel použít „Mac a iPad“, aby dosáhl komplexního výsledku. Pravděpodobně to bude ještě pár let, než uvidíme keynote Apple, která byla „Natočena pomocí iPhonu a upravena na iPadu“. Keynote můžete znovu sledovat níže: