Apple spolu s novými iPady na keynote „Let loose“ představil také novou Apple Pencil Pro, která nabízí několik vylepšení. Je však kompatibilní pouze s nejnovějšími iPady – iPadem Air a iPadem Pro.



První Apple Pencil byla uvedena na trh již v roce 2015 a nabízí kompatibilitu s širokou řadou iPadů, počínaje iPadem 6. generace, iPadem Air 3. generace, iPadem mini 5. generace, až po všechny modely iPadu Pro. Apple Pencil 2. generace byla významným vylepšením, když byla představena v roce 2018, magneticky se připojuje ke kompatibilnímu iPadu a bezdrátově se nabíjí. Nabízela také podporu pro novou funkci přechodu spolu s gestem dvojitého klepnutí pro rychlejší přepínání mezi nástroji na obrazovce. Později byla představena Apple Pencil s USB-C portem, která obsahuje podporu pro funkci hover – ale postrádala citlivost na tlak jako originál. Nabízela také magnetické uchycení k iPadu, nikoli však bezdrátové nabíjení.

Apple dnes představil Apple Pencil Pro. Nový senzor umožňuje funkci stlačení s haptickou zpětnou vazbou a podporuje virtuální nástroje prostřednictvím nové funkce rolování. Stejnou funkci lze také použít k přepínání mezi nástroji. Vývojáři mohou vytvářet vlastní interakce, přičemž Procreate je jedním z prvních vývojářů aplikací třetích stran, kteří toho využívají. K dispozici je také podpora aplikace Najít, takže pokud se vám podaří ji ztratit, můžete nyní sledovat její polohu.