Spolu s novým iPadem Pro dnes Apple představil novou generaci aplikací Final Cut Pro a Logic Pro pro iPad. Jsou navrženy tak, aby byly mnohem schopnější a aby využily výkon čipu M4, který se nachází v novém iPadu Pro.



Nový Final Cut Pro 2 pro iPad nabízí živé úpravy z více kamer. Až čtyři iPhony mohou nahrávat různé úhly scény současně a tyto záběry se streamují do iPadu pomocí Final Cut.
Funkce Multicam je povolena prostřednictvím nové aplikace Final Cut Camera, která bude dostupná samostatně pro iPhone i iPad. Podporuje vyvážení bílé a ruční ovládání ostření, automatické měření expozice, nastavení ISO a rychlosti závěrky a další. Final Cut Camera si můžete zdarma stáhnout z App Store.

Final Cut Pro pro iPad bude nyní podporovat externí projekty, což uživatelům umožní uchovávat svá média na externím připojeném úložišti, aniž by spotřebovali omezené úložiště samotného iPadu. Final Cut Pro 2 bude také obsahovat nové předvolby Color-grading, nové tituly, soundtracky a dynamická pozadí. Logic Pro 2 obsahuje novou funkci, která rozděluje vstupní zvuk do samostatných stop pro různé nástroje, což umožňuje snadnější úpravy. Logic Pro pro iPad 2 vychází 13. května. Aktualizace Final Cut bude k dispozici později na jaře spolu s novou samostatnou aplikací Final Cut Camera.