Chyba v iOS 17.5 zjevně způsobuje, že se fotografie, které byly smazány, znovu objevují a zdá se, že problém má dopad i na iPhony a iPady, které byly vymazány a prodány jiným lidem.



Uživatel Redditu vymazal iPad podle pokynů společnosti Apple v září 2023, než jej prodal příteli. Tento přítel tento týden aktualizoval ‌iPad‌ na iPadOS 17.5 a v aplikaci Fotky se mu začaly znovu objevovat staré fotografie předchozího uživatele. „Před prodejem jsem iPad vymazal pomocí pokynů Apple. Po vymazání jsem se do toho iPadu nikdy nepřihlásil se svým Apple ID. V září 2023 jsem jej prodal příteli, dnes mi po aktualizaci na iPadOS 17.5 zavolal a řekl, že se v jeho aplikaci Fotky objevily moje staré fotky. VELKÉ PORUŠENÍ SOUKROMÍ. Vidím o tom další zprávy. Kolik lidí dostane fotky jiných lidí na zařízení, která si koupili od jiných lidí?“ Uživatel Redditu říká, že se k ‌iPadu‌ v žádném okamžiku po jeho vymazání nepřihlásil, takže není zcela jasné, jak se jeho staré fotografie nakonec znovu objevily na zařízení.

Viděli jsme několik zpráv od uživatelů, kteří si stěžovali, že se po aktualizaci znovu objevily jejich smazané fotografie, ale tyto zprávy pocházely od uživatelů, kteří stále vlastnili svá zařízení a byli přihlášeni do svých vlastních Apple ID. Nejnovější zpráva naznačuje, že vymazaný a prodaný ‌iPad‌ nějak obnovuje staré fotografie z Apple ID, které již k němu není přihlášeno. Uživatel Reddit říká, že fotografie, které se znovu objevují, jsou z roku 2017. Snímky byly původně pořízeny na iPhonu, a tak byly synchronizovány s ‌iPadem‌ přes iCloud, než byl ‌iPad‌ vymazán a prodán. Ne všichni uživatelé mají tento problém a nezdá se, že by měl vliv na všechny smazané obrázky. Apple zatím neposkytl žádné informace o tom, proč se některým uživatelům mohou znovu objevovat fotografie, nicméně je znepokojující slyšet zprávu o starých fotkách, které se objevily na zařízení, které bylo vymazáno a prodáno.