Všeobecně se očekává, že iOS 18 bude obsahovat nové generativní funkce umělé inteligence pro iPhone s kombinací zpracování na zařízení a cloudu a nová zpráva nastínila údajná opatření společnosti Apple na ochranu soukromí pro cloudové funkce.



Servery AI společnosti Apple budou údajně poháněny čipy M2 Ultra a M4, které se používají v Macu a iPadu. Podle Wayna Maa z The Information Apple plánuje využít Secure Enclave ve svých čipech, aby pomohl izolovat data zpracovávaná na jeho serverech, aby je neviděl širší systém ani Apple. Zpráva uvádí, že AI funkce společnosti Apple nabídnou silnou ochranu soukromí: „Díky tomuto přístupu bude Apple schopen zvládnout zpracování dat souvisejících s umělou inteligencí v cloudu a zároveň extrémně ztíží hackerům získat přístup k datům i v případě úniku dat.“

„Snížilo by to také břemeno společnosti Apple spojené s předáváním osobních údajů ze svých serverů v případě žádosti vlády nebo orgánů činných v trestním řízení.“ Zpráva dodala, že Apple má dlouhodobější cíl přesunout výpočetní výkon budoucích nositelných zařízení na servery poháněné čipy Apple Silicon. Tento krok by společnosti Apple umožnil navrhnout tenčí a lehčí headset Vision Pro nebo budoucí brýle. Více podrobností naleznete v úplné zprávě na webu The Information.