Jsou to tři roky, co Apple představil AirTag. O plánech Applu na novou generaci AirTagu však bylo slyšet jen málo, kromě toho, že by měl být vydán do roku 2025. Nyní máme více podrobností o tom, co očekávat.



Jak v neděli uvedl Mark Gurman z Bloombergu, nová verze AirTagu má být vydána kolem poloviny příštího roku. Původní AirTag byl oznámen v dubnu 2021, takže je možné, že společnost vydá druhou generaci přibližně ve stejnou dobu v příštím roce. Gurman také uvedl, že Apple provádí výrobní testy se svými partnery v Asii, aby mohl produkt (s kódovým označením B589) vydat v roce 2025.

Co přesně ale můžeme očekávat od AirTag druhé generace ? Podle Gurmana lepší čip s vylepšeným sledováním polohy. AirTag 2 bude mít potenciálně stejný čip U2 jako modely iPhone 15, Apple Watch Series 9 a Ultra 2. Zatímco čip U1 funguje pouze na vzdálenost několika metrů (kolem 10 metrů), druhá generace čipu UWB společnosti Apple funguje na dlouhé vzdálenosti až 60 metrů. To umožnilo společnosti vytvořit novou funkci, která uživatelům umožňuje najít své přátele pomocí funkce Přesné vyhledávání.