Apple představil AirPods třetí generace téměř před třemi lety a vydání nových AirPods je naplánováno na konec tohoto roku s řadou vylepšení a nových funkcí. V dnešním článku si ukážeme, co vše víme o AirPods 4.



Mnoho změn a vylepšení zavedených s AirPods třetí generace pochází z první generace AirPods Pro. Zdá se tedy pravděpodobné, že mnoho vylepšení přicházejících do AirPods čtvrté generace bude pocházet z ‌AirPods Pro‌ 2.

Dva modely

Říká se, že Apple pracuje na dvou verzích AirPods čtvrté generace. Společnost se zjevně snaží nahradit AirPods třetí generace a levnější AirPods druhé generace, které nadále prodává. V současné době je mezi AirPods 2 a ‌AirPods 3‌ malý rozdíl kromě jejich designu. Verze AirPods vyšší třídy bude údajně obsahovat funkci aktivní potlačení hluku (ANC) a reproduktor v nabíjecím pouzdře, který dokáže přehrávat zvuk, přičemž obojí bylo dosud omezeno na ‌‌AirPods Pro‌.

Změny designu

O nové generaci AirPods se říká, že mají nový design, který vypadá jako něco mezi současnými AirPods a ‌AirPods Pro‌, s o něco kratšími stonky. Očekává se, že design bude vylepšen, ale zatím není jasné, zda Apple přidá silikonové náušníky.

H2 čip

Jedním z klíčových aspektů, které nová generace AirPods pravděpodobně přinese z druhé generace ‌AirPods Pro‌, je čip H2. AirPods druhé i třetí generace v současnosti obsahují čip H1.

Bluetooth 5.3

V ‌AirPods Pro‌ je čip H2 doprovázen podporou Bluetooth 5.3. Mnoho produktů společnosti Apple je nyní vybaveno Bluetooth 5.3, takže AirPods čtvrté generace s vysokou pravděpodobností obdrží tento upgrade. Bluetooth 5.3 nabízí rychlejší a spolehlivější připojení s příslušenstvím Bluetooth a také vylepšenou energetickou účinnost, která může přispět k delší výdrži baterie.

Delší životnost baterie

Čip H2 je energeticky účinnější než čip H1 v AirPods druhé a třetí generace. V ‌AirPods Pro‌ poskytuje čip H2 a Bluetooth 5.3 ve srovnání s předchozí generací další hodinu a půl poslechu s aktivovanou funkcí Aktivní potlačení hluku.

Ovládání hlasitosti

Je také možné, že by AirPods mohly získat dotykové ovládání hlasitosti, jako AirPods Pro‌. Chcete-li zvýšit nebo snížit hlasitost, uživatelé jednoduše položí palec na stonek AirPodu a pomocí ukazováčku posouvají nahoru nebo dolů po malé dotykové ovládací oblasti.

Najít 

Nabíjecí pouzdro s MagSafe pravděpodobně také dostane několik vylepšení pro hlubší integraci se sítí Find My. Druhá generace ‌AirPods Pro‌ představila v této oblasti dvě klíčové funkce: čip U1 pro Přesné vyhledávání a vestavěný reproduktor. V současné době vás váš iPhone nebo iPad může pomoci navést k jejich poloze v aplikaci ‌Najít‌, ale to je u aktuálního modelu omezené, pouze jednoduše uvádí, zda jsou nebo nejsou poblíž. Čip U1 by vašemu ‌iPhonu‌ umožnil ukázat šipku směřující konkrétním směrem k vašim AirPods, přibližnou vzdálenost, která vám řekne, jak daleko jsou, a dokonce i zprávu, že se nacházejí na jiném patře.

Kompatibilita nabíječky pro Apple Watch

AirPods třetí generace lze nabíjet pomocí ‌MagSafe‌, bezdrátové nabíječky Qi nebo Lightning kabelu. Nejnovější model AirPods Pro‌ lze nabíjet také pomocí nabíječky pro Apple Watch.

Funkce naslouchátka

V aktualizaci softwaru, která přijde koncem příštího roku, Apple zjevně přidá funkci naslouchátka, což umožní AirPods sloužit jako volně prodejná alternativa k tradičním naslouchátkům. Apple také údajně plánuje nabídnout testy sluchu, které by uživatelům AirPods řekly, zda trpí ztrátou sluchu.

Port USB-C

Stejně jako nejnovější modely ‌iPhonu‌ a ‌AirPods Pro‌ se očekává, že čtvrtá generace AirPods bude obsahovat port USB-C pro nabíjení.

Datum vydání

Zprávy naznačují, že čtvrtá generace AirPods bude vydána v září nebo říjnu 2024.