Connectivity Standards Alliance (CSA) dnes představila novou specifikaci Matter 1.3, která je dostupná pro výrobce zařízení a platforem. Matter je protokol chytré domácnosti, který umožňuje chytrým zařízením pracovat na více platformách, včetně HomeKit.



Matter 1.3 přidává podporu pro řadu nových typů a funkcí zařízení, včetně vodohospodářských zařízení, nabíječek elektrických vozidel, kuchyňských spotřebičů a televizorů. U chytrých zásuvek a dalších zařízení aktualizace zahrnuje hlášení správy energie, což uživatelům umožňuje vidět aktuální a odhadovaná měření výkonu, napětí a proudu, a to jak v reálném čase, tak v průběhu času. Výrobci nabíječek elektrických vozidel jsou schopni zahrnout funkce, jako je ruční spuštění a zastavení nabíjení, úprava rychlosti nabíjení a optimalizace doby nabíjení.

U televizorů Matter 1.3 vylepšuje inicializaci a vyhledávání a navíc přidává podporu pro zprávy push, rozšířenou interaktivitu pro televizní aplikace a lepší interakci s ostatními zařízeními. S novou specifikací jsou podporovány scény, které umožňují výrobcům produktů a platformám nastavovat, číst a aktivovat scény na zařízeních. Zařízení Matter 1.3 a vylepšení budou pravděpodobně k dispozici koncem tohoto roku, více informací je k dispozici na webu CSA.