Phishingové podvody jsou časté a jeden z nejnovějších, které jsme viděli, se snaží přesvědčit zákazníky Netflixu, že jejich členství „vypršelo“, s možností jej prodloužit zdarma na 90 dní.



Tento phishingový e-mail s ikonou značky a aplikace Netflix na první pohled vypadá jako pravý. Je také napsaný docela dobře bez podivných slov nebo velkých překlepů. Ve spodní části je falešné oznámení, že je ověřen, že není spam. Ale i když víte, jak tyto podvodné e-maily odlišit od těch pravých, je dobré vědět, jaké se momentálně vyskytují, abyste varovali přátele a rodinu. Zatímco název e-mailu vypadá, že pochází z Netflixu, rychlé klepnutí nebo kliknutí odhalí, že nepochází z domény Netflix – což potvrzuje podvod.

Příliš dobré na to, aby to byla skutečná nabídka – tento phishingový podvod říká, že si můžete členství prodloužit zdarma o 90 dní – to je trochu složité, protože některé streamovací služby vám dají podobnou nabídku, abyste se znovu zaregistrovali, ale 3 měsíce zdarma už je trochu podezřelé. Další červený nápis pod tlačítkem „Prodloužit zdarma“ říká, že budete muset zadat svou kreditní kartu. Důrazně varujeme, neklikejte na tlačítka nebo odkazy v e-mailech – přejděte přímo na web nebo službu a zkontrolujte stav svého účtu ručním zadáním adresy do prohlížeče.