Na Redditu se objevují znepokojivé zprávy, že nejnovější aktualizace iOS 17.5 obsahuje chybu, která způsobuje, že staré fotografie, které byly smazány – v některých případech před lety – se znovu objevují v knihovnách uživatelů.



Po aktualizaci svého iPhonu jeden uživatel řekl, že byl šokován, když našel staré fotografie, které smazal v roce 2021, a najednou se objevily jako fotografie nedávno nahrané na iCloud. Podobné stížnosti zveřejnili i další uživatelé. „To samé,“ řekl jeden Redditor. „Mám čtyři fotografie z roku 2010, které se stále znovu objevují jako nejnovější obrázky nahrané na iCloud. Opakovaně jsem je smazal.“ „Stalo se mi to samé,“ odpověděl jiný uživatel. „Šest fotek z různých dob, všechny jsem smazal. Některé jsem smazal v roce 2023.“

Není jasné, co se děje, ale vzhledem k tomu, že některé fotografie byly zjevně pořízeny před lety, nemůže to být problém s obnovením nedávno smazaných fotografií. V aplikaci Fotky jsou smazané fotografie a videa uchovávány v albu Nedávno smazané po dobu 30 dnů, aby je uživatelé mohli obnovit nebo trvale odstranit ze všech zařízení. Chyba může být způsobena problémem se synchronizací mezi zařízeními a funkce Fotky na iCloudu. Další možností je, že při pokusu o opravu chyby synchronizace fotografií, ke které došlo v iOS 17.3, se objevil nový problém se synchronizací.