iOS 17.5 přidává novou funkci „Repair State“, která je navržena tak, aby umožnila odeslání iPhonu do servisu bez deaktivace funkce Najít a Zámku aktivace. Právě teď pokud chcete odeslat iPhone‌ k opravě, musíte vypnout funkci Najít.



Apple říká, že nemusí být schopen opravit zařízení, která mají aktivovanou funkci ‌Najít. Vypnutím ‌Najít‌ deaktivujete také Zámek aktivace, důležitou bezpečnostní funkci proti krádeži, která zabraňuje použití ‌iPhonu‌ s jiným Apple ID. Apple v současné době používá tyto dvě funkce jako způsob, jak zajistit, že osoba, která odesílá zařízení k opravě, skutečně vlastní toto zařízení a že není odcizeno. ‌iPhone‌ odeslaný k opravě s deaktivovanou funkcí ‌Najít‌ nelze sledovat a není chráněn před krádeží, takže pokud dojde ke ztrátě nebo odcizení v určitém okamžiku během procesu opravy, není k dispozici žádná metoda obnovení.

Nová funkce „Repair State“ (Stav opravy) ponechává zapnutou funkci Najít‌, takže Zámek aktivace zůstane povolený a ‌iPhone‌ bude i nadále sledovatelný pomocí aplikace Najít‌, zatímco je opravován. Je-li povoleno, má zařízení ve stavu opravy štítek „Připraveno k opravě“. „Toto zařízení zůstává plně funkční ve stavu opravy,“ stojí v textu. V seznamu zařízení má ‌iPhone‌ uvedený do stavu opravy malou ikonu stetoskopu a lze jej označit jako ztracený. Ve stavu opravy je ‌iPhone‌ plně funkční. Stav opravy je funkce, která je stále ve vývoji, takže by mohla fungovat s jinými zařízeními, až bude iOS 17.5 a další aktualizace vydány.