Probíhají první testy odolnosti iPadu Pro s M4 a zdá se, že počáteční zjištění je, že Apple dokázal vyrobit své nejtenčí zařízení, aby bylo stejně odolné jako předchozí generace iPadu Pro s čipem M2, kterou nahrazuje.



V ohybových testech předních technických youtuberů byly použity dva přístupy. JerryRigEverything například násilně vyvíjel tlak tím, že ohýbal nové zařízení rukama, zatímco MobileReviewsEh zvolil jiný způsob umístěním iPadu pod měřič síly a použitím závaží v posilovně, aby vyvíjel tlak. Při ohýbání iPadu Pro zezadu do vodorovné polohy JerryRigEverything zjistil, že zařízení drží „překvapivě dobře“. Při násilném ohnutí zezadu se skleněná obrazovka nakonec odtrhla od rámu, přesto displej a operační systém fungovaly normálně. Pokud jde o vyvíjení tlaku na zařízení vertikálně, byl to jiný příběh a iPad Pro rychle utrpěl katastrofální rozdělení uprostřed, pocházející z portu USB-C.

JerryRigEverything poté odstranil displej, aby odhalil a odstranil vnitřní komponenty, včetně nového kovového krytu. „Pokud by Apple mohl přidat další kolmější kryt běžící po šířce poblíž nabíjecího portu, pravděpodobně by to vydržel,“ dodal.

JerryRigEverything dospěl k závěru, že zařízení by mělo obstát při každodenním používání v batohu nebo zavazadle. Sam Kohl ve svém vlastním testu souhlasil: „Je jeho tenkost rizikem trvanlivosti? Odpověď zní ne. Část, kterou Apple položil na logickou desku, je velmi dobrá, pokud neohýbáte rohy dovnitř.“

Po umístění hmotnosti přesahující 30 kg na střed displeje iPadu Pro společnost MobileReviewsEh dospěla k závěru, že nový iPad Pro je stejně odolný, ne-li trochu odolnější, než ten, který nahrazuje, přestože je 18-20 % tenčí než Pad Pro s čipem M2.