Nové modely iPadu Pro a iPadu Air jsou vybaveny novým nastavením, které je pro iPady nové, a pokud je povoleno, neustále zabraňuje nabíjení zařízení nad 80 %, což může prodloužit životnost baterie.



Když je povolen limit 80 %, iPad se nikdy nebude nabíjet nad toto procento, s výjimkou vzácných případů. Apple říká, že zkrácení doby, po kterou je baterie plně nabitá, může snížit opotřebení baterie a prodloužit její životnost. Z dokumentu podpory společnosti Apple: „Zkrácení doby, po kterou je váš iPad plně nabitý, snižuje opotřebení baterie. U iPadu Pro (M4) a iPadu Air (M2) můžete omezit nabíjení na 80 procent, což může pomoci prodloužit životnost baterie. Když zvolíte 80% limit, váš iPad se nabije až na 80 procent a poté se nabíjení zastaví. Pokud úroveň nabití baterie klesne na 75 procent, nabíjení bude pokračovat, dokud úroveň nabití baterie opět nedosáhne přibližně 80 procent.“

Jak nastavit 80% limit nabití baterie na iPadu

  • Otevřete aplikaci Nastavení‌.
  • Klepněte na BaterieStav baterie.
  • Klepnutím na přepínač vedle 80% limitu funkci zapnete.

Všimněte si, že z nové nabídky nastavení limitu můžete také zobrazit datum výroby baterie vašeho ‌iPadu‌ a také měsíc a rok, kdy byla poprvé použita. U nových iPadů‌ můžete také zjistit počet cyklů baterie vašeho zařízení.