Pokud máte večer pravidelně vybitou baterii, režim nízké spotřeby je jedním ze způsobů, jak prodloužit výdrž. Můžete také nastavit, aby se režim nízké spotřeby automaticky zapínal, když baterie dosáhne určité úrovně.



Většina uživatelů zná způsob, jakým iOS zobrazí výzvu k zapnutí režimu nízké spotřeby, když baterie dosáhne 20 %. Režim nízké spotřeby lze také kdykoli zapnout ručně tak, že přejdete do Nastavení -> Baterie a přepnete přepínač vedle možnosti Režim nízké spotřeby. Pokud zjistíte, že musíte večer neustále zapínat režim nízké spotřeby, můžete ušetřit čas tím, že jej nastavíte tak, aby se automaticky spustil, když se baterie vybije na určitou úroveň. To lze provést v aplikaci Zkratky, jak ukazují následující kroky. Mějte na paměti, že režim nízké spotřeby snižuje výkon vašeho ‌iPhonu‌ a vypíná některé aktivity na pozadí. Například pošta musí být načtena ručně, aktualizace aplikací na pozadí je zakázána a jas je snížen.

Jak nastavit, aby se automaticky spustil režim nízké spotřeby na iPhonu

  • Otevřete aplikaci Zkratky a vyberte kartu Automatizace v dolní části obrazovky a poté klepněte na tlačítko + v pravém horním rohu.
  • Přejděte dolů a z možností vyberte Úroveň baterie.
  • Zaškrtněte Pokles pod 50 % a poté přetažením posuvníku upravte procentuální úroveň, kdy má být aktivován režim nízké spotřeby.
  • Chcete-li zajistit, aby automatizace běžela na pozadí, vypněte přepínač vedle možnosti Zeptat se před spuštěním a potom klepněte na Další.
  • Vyhledejte Nastavit režim nízké spotřeby a vyberte kartu z výsledků, poté klepněte na Další.
  • Nakonec klepněte na Hotovo v pravém horním rohu obrazovky.