U nových modelů iPadu Pro a iPadu Air Apple umožnil kontrolovat počet dokončených cyklů baterie, což je cenná informace pro určení stavu baterie vašeho zařízení. V dnešním článku si ukážeme, kde ji najdeme.



Dříve nebylo možné zjistit počet cyklů baterie iPadu a uživatelé se museli uchýlit k neoficiálním metodám prostřednictvím aplikací třetích stran. To už naštěstí neplatí. Cyklus nabíjení je registrován pokaždé, když vyčerpáte veškerou kapacitu baterie, která se časem snižuje. Z webové stránky s informacemi o baterii společnosti Apple: „Lithium-iontové baterie Apple pracují v nabíjecích cyklech. Jeden nabíjecí cyklus dokončíte, když spotřebujete (vybijete) množství, které představuje 100 % kapacity baterie – ale ne nutně vše na jedno nabití. Například můžete jeden den spotřebovat 75 % kapacity baterie a poté ji přes noc plně nabít. Pokud použijete 25 % další den, budete mít celkem 100 % vybití a tyto dva dny budou tvořit jeden nabíjecí cyklus. Dokončení cyklu může trvat několik dní. Kapacita jakéhokoli typu baterie se po určitém množství nabití sníží. U lithium-iontových baterií se kapacita s každým úplným nabíjecím cyklem mírně snižuje. Lithium-iontové baterie Apple jsou navrženy tak, aby si zachovaly 80 % své původní kapacity pro vysoký počet nabíjecích cyklů, který se liší v závislosti na produktu.“

Jak zkontrolovat počet cyklů baterie na novém iPadu Pro a iPadu Air

  • Otevřete aplikaci Nastavení.
  • Klepněte na položku BaterieStav baterie.
  • Zkontrolujte číslo vedle položky Počet cyklů.

Na nových iPadech můžete také nastavit pevný 80% limit nabíjení baterie, což může zlepšit životnost baterie zkrácením doby, po kterou je baterie plně nabitá.