Nejnovější iPad Pro je nejtenčí zařízení, jaké kdy společnost vyrobila… ale ohne se snadno? To je pravděpodobně otázka každého, kdo si pamatuje poslední kauzu z roku 2018.



V roce 2018 Apple zareagoval na obavy ohledně odolnosti, které sdíleli noví majitelé iPadu Pro, tím, že přiznal, že prodává své tehdy nové modely s „velmi mírným prohnutím“ a že je to vedlejší efekt výrobního procesu. Navzdory videím, která naznačují, že iPad Pro z roku 2018 se ohýbal snadněji než jiné modely, Apple uvedl, že se ohyb v průběhu času nezhoršil ani negativně neovlivnil výkon iPadu a že obavy ohledně odolnosti zařízení byly neopodstatněné. Přesto byli někteří majitelé iPadů pochopitelně naštvaní, když našli závady na zařízeních, která nebyla nejlevnější. Apple se přirozeně chce podobnému scénáři u svých nejnovějších modelů vyhnout.

V rozhovoru s Arunem Mainim, hlavní viceprezident pro hardwarové inženýrství společnosti Apple John Ternus uvádí, že Apple přidal nový ochranný „kryt“ na hlavní logickou desku. Tento kovový kryt nejen pomáhá s odvodem tepla, ale také efektivně zlepšuje tuhost výrobků. Není pochyb o tom, že nové modely iPadu Pro budou některými youtubery podrobeny testům odolnosti a my během tohoto procesu určitě uvidíme více než jen několik ohnutých zařízení. Zda bude toto opatření stačit k tomu, aby odolalo tlakům každodenního používání v reálném světě se teprve uvidí.