Nový nástroj v aplikaci Instagram nabízí zvýšenou ochranu před obtěžováním pro dospívající. Když je nastaven na nejvyšší úroveň, budou jim moci komentovat, odpovídat, označovat je, zmiňovat nebo psát zprávy pouze blízcí přátelé.



Nový nástroj „Limity“ byl poprvé testován již v roce 2021 poté, co byli na platformě obtěžováni tři britští fotbalisté po prohře týmu ve finále fotbalového Euro 2020. Následně byl zpřístupněn všem s možností omezit interakce na lidi, které sledujete, a také na vaše dlouhodobější sledující. TechCrunch uvádí, že dospívajícím jsou nyní nabízeny další možnosti. „Tato funkce byla nyní vyladěna pro dospívající s výchozím nastavením „Blízcí přátelé“ a Instagram říká, že je speciálně určena k ochraně lidí před šikanou a obtěžováním.“

„Účty, které nejsou součástí skupiny „Blízcí přátelé“, s nimi mohou nadále komunikovat, ale jejich aktivita se nezobrazí ve zdroji.“ Případně mohou dospívající omezit interakce s nedávnými sledujícími – účty, které je začaly sledovat v minulém týdnu, nebo účty, které nesledují. Kromě toho společnost přidává novou možnost do své funkce „Omezit“, která vám umožní omezit interakce z konkrétních účtů, aniž byste je zablokovali. Instagram skryje všechny komentáře z omezených účtů a nebudou vás moci označit nebo zmínit.