Podle Marka Gurmana z Bloombergu Apple chystá na konec roku oznámit nejméně pět věcí, které nebudou představeny na keynote „Let loose“, která se bude konat již zítra.



Ve zprávě, která podrobně popisuje jeho očekávání ohledně nadcházející keynote společnosti Apple, Gurman poznamenal, že existuje celkem pět věcí, které společnost chystá představit později v tomto roce:

  • Funkce umělé inteligence: I když Apple může ukázat nové schopnosti umělé inteligence s novou generací iPadu Pro, Apple tyto funkce „formálně představí“ až na červnové WWDC, kde bude představen iPadOS 18.
  • Levnější iPad nižší třídy: Apple zjevně pracuje na levnější verzi iPadu 10. generace představené v roce 2022. Současný model stojí 12 990 Kč. Společnost pravděpodobně postupně vyřadí tento starší model, ale Gurman říká, že se to neočekává dříve než na konci roku.
  • iPad mini 7. generace: Říká se, že se pracuje na vylepšeném iPadu mini, který bude mít lepší výkon díky rychlejšímu čipu, ale příští týden nebude oznámen.
  • Nové Macy: Zatímco nové modely ‌iPadu Pro‌ mohou obsahovat čip M4, Apple neplánuje na keynote „Let loose“ představit žádné nové modely Maců.
  • AirPods čtvrté generace: AirPods čtvrté generace se již brzy začnou vyrábět, nicméně nebudou vydány dříve než na podzim společně s novými iPhony.