Populární sada aplikací pro úpravu obrázků a návrhů Affinity právě obdržela další velkou aktualizaci s novými funkcemi, jako je nástroj QR Code Tool. Toto je první aktualizace aplikací Affinity od doby, kdy firmu Serif zakoupila společnost Canva.



Společnost říká, že verze 2.5 Affinity představuje pokračující závazek přidávat klíčové nové funkce do softwaru od doby, kdy Canva získala aplikaci. Jednou z nových funkcí je možnost používat variabilní písma ve všech aplikacích, což uživatelům dává přesnou kontrolu nad návrhem textu. Panel umožňuje zvolit optickou velikost a šířku písma. A protože soubory PDF nepodporují proměnná písma, Affinity automaticky exportuje statickou verzi textu namísto převodu na písmo s pevným nastavením.

Aplikace Affinity nyní obsahují nástroj QR Code Tool, který uživatelům usnadňuje generování kódu z textu, adresy URL, e-mailu, telefonního čísla nebo hesla Wi-Fi přímo z aplikace. K dispozici je také možnost nastavit konkrétní přednastavení mřížky jako výchozí. Aplikace Affinity lze zakoupit jednotlivě nebo v balíčku. Jsou k dispozici pro macOS, iPadOS a Windows. Více podrobností najdete na webu Affinity.