Sonos tento týden vydal zásadní aktualizaci aplikace Sonos a představil přizpůsobitelnou domovskou obrazovku, která má poskytnout lepší zážitek z poslechu. Aktualizace byla oznámena již v dubnu, ale nyní byla vydána a bohužel odstraňuje řadu funkcí a zároveň přináší několik chyb.



Mnoho stížností na sociálních sítích označilo aplikaci za „krok zpět“ s chybějícími funkcemi, jako je úprava fronty skladeb, správa seznamů skladeb, míchání hudební knihovny a nastavení budíků a minutek, spolu s pomalým výkonem a těžko dostupnými ovládacími prvky. Od uživatelů také přišla zpětná vazba ohledně chybějících funkcí zpřístupnění. The Verge se zeptal společnosti Sonos na negativní zpětnou vazbu a Sonos uvedl, že si je vědom stížností. „Uvědomujeme si, že existují oblíbené funkce, které si naši posluchači chtějí i nadále užívat. Usilovně pracujeme na jejich opětovném zavedení v nadcházejících měsících spolu s dalšími vylepšeními, která zajistí ještě lepší zážitek.“

„Toto je jen začátek vzrušující nové kapitoly pro Sonos, protože pokračujeme v rozšiřování způsobu, jakým mohou posluchači přistupovat k veškerému obsahu, který mají rádi, a užívat si jej novým způsobem. Vždy jsme naslouchali a budeme i nadále naslouchat zpětné vazbě zákazníků, abychom mohli vytvářet zvukové zážitky, které výrazně překračují naše standardy i standardy našich posluchačů.“ Společnost Sonos uvedla, že pracuje na zavedení chybějících funkcí „v nadcházejících měsících“. Zákazníci, kteří již aktualizovali své aplikace, se nemohou vrátit k předchozí verzi, ačkoli uživatelé požadují, aby společnost Sonos vrátila aktualizaci, dokud nebude nová aplikace propracovanější.