Protože TikTok stále více investuje do nástrojů pro tvůrce, společnost v pátek oznámila novou platformu TikTok Studio, jejímž cílem je pomoci tvůrcům spravovat mnoho aspektů jejich účtu na jednom místě, ať už na svém smartphonu nebo počítači.



V příspěvku na blogu TikTok popisuje TikTok Studio jako komplexní platformu pro tvorbu a správu vybavenou nástroji, které mohou tvůrci používat k vytváření, úpravám, nahrávání, správě a analýze svého účtu. Ačkoli některá z těchto analytických dat již lze nalézt v aplikaci TikTok, TikTok Studio zobrazuje tato data intuitivnějším způsobem. TikTok Studio nahrazuje TikTok Creator a Creator Center. Uživatelé pracující s platformou mohou najít užitečná analytická data, která jim pomohou lépe cílit obsah na správné publikum.

Ale více než jen zobrazování analytických dat, TikTok Studio také umožňuje tvůrcům spravovat jejich příspěvky a upravovat obsah pomocí nástrojů, jako jsou automatické titulky, editor fotografií a automatické ořezávání, aby svůj obsah vylepšili. TikTok Studio poskytuje bezplatné, snadno použitelné nástroje pro tvorbu. TikTok Studio je nyní k dispozici prostřednictvím webu tiktok.com/tiktokstudio a také jako samostatná aplikace pro Android. TikTok říká, že verze pro iOS bude k dispozici v App Store v příštích několika týdnech.