Platforma Bluesky, vydaná v loňském roce, obdržela tento týden velkou aktualizaci. Ode dneška mohou uživatelé konečně odesílat a přijímat přímé zprávy (DM) – dlouho očekávaná funkce pro ty, kteří používají Bluesky každý den.



Tato funkce funguje tak, jak byste si představovali, a umožňuje uživatelům vyměňovat si soukromé zprávy. „Jsou to soukromé zprávy typu one-to-one přímo v aplikaci Bluesky. Ve výchozím nastavení vám může poslat zprávu kdokoli, koho sledujete. Tato nastavení můžete změnit tak, aby vám nikdo nemohl posílat zprávy,“ vysvětlil Bluesky. Chcete-li poslat DM někomu jinému, klepněte na ikonu chatu v aplikaci nebo webu Bluesky. Aby mohli používat novou funkci, musí mít oba uživatelé nainstalovanou nejnovější verzi aplikace.

K dispozici jsou některé možnosti ochrany osobních údajů. Uživatelé mohou například omezit DM pouze na lidi, které sledují. K dispozici je také možnost vypnout zvuky upozornění pro DM. Do budoucna Bluesky říká, že pracuje na tom, aby uživatelé mohli posílat média prostřednictvím DM, vytvářet skupinové chaty, k dispozici bude také podpora šifrování E2EE a nástroje proti obtěžování. Začátkem tohoto roku byl Bluesky konečně vydán pro veřejnost poté, co byl měsíce k dispozici jako beta verze pouze nazvání. Aplikace Bluesky je k dispozici zdarma v App Store a vyžaduje iPhone se systémem iOS 13.4 nebo novějším.

‎Bluesky Social
‎Bluesky Social
Developer: Bluesky PBLLC
Price: Free
  • ‎Bluesky Social Screenshot
  • ‎Bluesky Social Screenshot
  • ‎Bluesky Social Screenshot
  • ‎Bluesky Social Screenshot