Aplikace Folium je prvním emulátorem Nintendo 3DS pro iPhone dostupným v App Store, i když je třeba mít na paměti některá upozornění. Především je to první emulátor Nintenda, který stojí peníze.



Vývojář Folium Jarrod Norwell si za aplikaci účtuje poplatek, což je odvážná volba vzhledem k tomu, že Nintendo nedávno zažalovalo vývojáře Yuzu, emulátoru Nintendo Switch, který vydělal na předběžném přístupu aplikace. Yuzu se se společností Nintendo dohodl na vyrovnání ve výši 2,4 milionu dolarů a začátkem tohoto roku ukončil svůj emulátor. Není jasné, zda Nintendo podnikne nějaké kroky proti Folium, ale může proběhnout větší kontrola, když se jedná o placenou aplikaci.

Za druhé, Apple neumožňuje emulátorům používat kompilaci „just-in-time“ (JIT). Toto omezení může mít za následek, že hry Nintendo 3DS budou mít snížený výkon, zejména na starších modelech iPhonu. Než se rozhodnete, zda Folium zakoupit, doporučujeme přečíst si uživatelské recenze na Redditu a jinde. Za třetí, je možné, že další all-in-one emulátor na App Store, jako je RetroArch, by mohl v budoucnu zdarma přidat podporu Nintendo 3DS.