Společnost Proton oznámila, že aplikace Proton Pass je nyní k dispozici také na Macu a Linux. Proton Pass nabízí end-to-end šifrování pro všechna uložená data a zahrnuje vestavěný dvoufaktorový autentizační systém.



Aplikace obsahuje také podporu přístupových klíčů a bezpečné sdílení hesel, stejně jako funkci Skrýt můj e-mail na ochranu před spamem a phishingem. Verze aplikace Proton Pass pro macOS přichází také s rozšířením Safari, jehož cílem je zjednodušit správu hesel a vyplňování přihlašovacích údajů v prohlížeči Apple. Kromě toho, na rozdíl od výchozího správce hesel Safari, Proton Pass umožňuje uživatelům synchronizaci mezi více různými prohlížeči a zařízeními pro zjednodušený přístup na všech platformách.

Proton Pass využívá hashovací algoritmus Argon2, který je součástí funkce offline režimu a je k dispozici zákazníkům s předplatným. Metoda šifrování je navržena tak, aby hesla a citlivé informace zůstaly chráněny před neoprávněným přístupem, i když nejsou připojeni k internetu. Podle společnosti bude aplikace také brzy podporovat TouchID na macOS, což uživatelům umožní odemknout své účty pomocí otisků prstů. Proton Pass pro macOS a Linux je nyní k dispozici ke stažení na webové stránce společnosti Proton.