Apple spolupracuje s OpenAI na integraci ChatGPT do iPhonu, kde ChatGPT bude spolupracovat se Siri na zpracování požadavků. ChatGPT a další podobné služby AI nejsou v Číně dostupné, takže Apple musí najít alternativu.



Apple aktivně hledá čínskou společnost, se kterou by mohl spolupracovat pro své funkce AI v Číně, uvádí The Wall Street Journal. Apple jednal s Baidu, Alibaba Group a pekingským startupem Baichuan AI, ale s žádnou z nich se nedohodl. Po vydání ‌iOS 18‌, iPadOS 18 a macOS Sequoia letos na podzim budou funkce Apple Intelligence omezeny na stále menší počet zákazníků. Bez dohody s čínskou společností by Čína mohla být mimo. Čína vyžaduje, aby společnosti získaly souhlas vlády před uvedením chatbotů poháněných velkými jazykovými modely, a dosud neschválila žádné produkty umělé inteligence, které byly vyvinuty mimo zemi.

Apple se zabýval možností získat schválení pro svůj vlastní velký jazykový model, ale zjistil, že čínští regulátoři to pravděpodobně nepovolí. Aby Apple přinesl funkce Apple Intelligence do Číny, musí podepsat smlouvu s čínskou společností AI. Není jasné, zda by Apple měl čas připravit čínskou verzi Apple Intelligence na září, i kdyby se mu podařilo zajistit dohodu brzy, takže Apple Intelligence pravděpodobně do Číny přijde až později. I kdyby se to Applu podařilo, Apple Intelligence bude při uvedení na trh k dispozici pouze v americké angličtině a podpora dalších jazyků přijde v roce 2025.