Apple odkládá plány na vybudování velkého nového kampusu v Severní Karolíně, uvádí Triangle Business Journal. V roce 2021 Apple řekl, že investuje více než 1 miliardu dolarů na vybudování nového výzkumného centra v oblasti Research Triangle.



Od oznámení došlo k velmi malému pokroku a Apple až dosud neposkytoval aktualizace o výstavbě. Apple řekl Triangle Business Journal, že pozastavil práce na kampusu a spolupracuje s guvernérem Severní Karolíny Royem Cooperem a ministerstvem obchodu Severní Karolíny na prodloužení časového plánu projektu o čtyři roky. Nebyl uveden žádný důvod pro zpoždění, ale Apple uvedl, že je stále odhodlán stavět v Severní Karolíně. „Apple působí v Severní Karolíně více než dvacet let. A jsme hluboce odhodláni rozvíjet zde naše týmy.“

„Za poslední tři roky jsme do našeho týmu v Raleigh přidali více než 600 lidí a těšíme se na rozvoj našeho nového kampusu v příštích letech.“ Apple v loňském roce podal plány pro první fázi výstavby, ale konkrétní časový plán projektu nebyl nikdy jasný. Apple vlastní 281 akrů půdy v oblasti, kde plánuje postavit svůj kampus, takže by nakonec mohlo existovat několik fází výstavby. V rámci příprav na výstavbu výzkumného centra NC si Apple pronajímá více než 200 000 čtverečních stop kancelářských prostor v Cary v Severní Karolíně.