Apple podle zprávy agentury Bloomberg odmítl partnerství v oblasti umělé inteligence se společností Meta kvůli obavám o soukromí. Meta a Apple krátce diskutovali o možném partnerství v březnu, ale rozhovory nepokročily a Apple neplánuje integrovat velký jazykový model Meta (LLM) do iOS.



O víkendu The Wall Street Journal naznačil, že Apple a Meta vedou aktivní diskuse o integraci Llama, LLM od Facebooku, do iOS 18 jako součásti Apple Intelligence. Zpráva naznačovala, že diskuse probíhají, nebyly dokončeny, ale Bloomberg naznačuje, že Apple nikdy vážně neuvažoval o partnerství. Předběžné rozhovory proběhly ve stejnou dobu, kdy Apple začal jednat s OpenAI a mateřskou společností Google Alphabet, ale Apple se rozhodl nepokračovat k formálnější diskusi, kvůli obavám o soukromí.

Apple nakonec podepsal smlouvu s OpenAI a ChatGPT bude integrován do ‌iOS 18‌, iPadOS 18 a macOS Sequoia. Uživatelé se mohou přihlásit k ChatGPT, přičemž Siri může některé požadavky předat modelu AI. Apple také pracuje na dohodě s Google o integraci Gemini do svých operačních systémů a vede jednání se společností AI Anthropic. Šéf softwarového inženýrství společnosti Apple Craig Federighi na WWDC řekl, že Apple chce uživatelům poskytnout výběr mezi různými modely umělé inteligence, přičemž společnost plánuje uzavřít smlouvy s více poskytovateli.