Apple plánuje představit novou aplikaci Hesla s iOS 18, iPadOS 18 a macOS 15, uvádí Mark Gurman z Bloombergu. Aplikace Hesla, která bude sloužit jako alternativa k aplikacím třetích stran, jako je 1Password a LastPass, poskytne uživatelům jednodušší způsob přístupu k uloženým přihlašovacím údajům.



V operačních systémech Apple je již tato funkce integrována, ale je skryta v aplikaci Nastavení a pro ty, kteří ji neznají, může být trochu obtížné ji najít. Apple postupně zavádí nové funkce pro ochranu hesel, jako je ukládání přihlašovacích údajů a hesel, podpora jednorázových přihlašovacích kódů a generování hesel přímo v Safari. Stejně jako stávající sekce Hesla v Nastavení bude vyhrazená aplikace Hesla postavena na Klíčence, funkci společnosti Apple, která dokáže synchronizovat přihlašovací údaje a údaje o heslech mezi zařízeními Apple. Bude podporovat všechny funkce, které jsou k dispozici v Nastavení, a bude fungovat také na Vision Pro a Windows.

Aplikace obsahuje přihlašovací údaje a hesla pro webové stránky, hesla k sítím Wi-Fi a přístupové klíče, což je funkce, která k přihlášení na webové stránky místo hesla používá Face ID nebo Touch ID. Data z aplikace lze automaticky vkládat na webové stránky a aplikace, když se uživatel přihlásí. Cílem společnosti Apple je povzbudit zákazníky, aby používali silnější hesla a vyhýbali se opakování hesel pro více webových stránek a služeb. Apple plánuje představit nové systémy během WWDC příští pondělí.