Apple dnes na WWDC 2024 představil iOS 18. ‌iOS 18‌ obsahuje nové nástroje pro přizpůsobení domovské obrazovky. Ikony aplikací nyní obsahují tmavý režim a uživatelé je mohou zabarvit a vytvořit tak jedinečný vzhled.



Aplikace lze nyní také volně přesouvat po ‌domovské obrazovce‌. Ovládací centrum je přepracováno a vysoce přizpůsobitelné s novou galerií. Vývojáři nyní mohou poskytovat nástroje ze svých aplikací v Ovládacím centru. Uživatelé mohou nepřetržitým přejížděním přistupovat k dalším obrazovkám Ovládacího centra. Ovládací prvky uzamčené obrazovky jsou také přizpůsobitelné. Nyní můžete zamknout aplikace pomocí Face ID/Touch ID a skrýt informace z Vyhledávání a Siri. Aplikace lze také zcela skrýt a umístit do skryté složky aplikací a uzamknout je. Ovládací centrum také obsahuje nové barvy a nové skupiny ovládacích prvků pro přehrávání médií nebo ovládací prvky plochy, na které lze přejíždět.

iOS 18 obsahuje také nový způsob připojení příslušenství, aby bylo bezproblémové. Systém obsahuje větší přizpůsobení nastavení ochrany osobních údajů, například jak udělit přístup ke kontaktům, které jsou více omezené (umožnění přístupu pouze určitým kontaktům atd.). Zprávy si můžete nyní naplánovat k pozdějšímu odeslání plus k dispozici je formátování textu. Tučné, kurzíva, podtržení nebo přeškrtnutí. Reakce lze nyní provádět s jakýmkoli emoji nebo nálepkou a jsou barevné.

Přidány byly také nové textové efekty, přičemž některá slova a fráze navrhují efekty automaticky. K dispozici je také funkce zprávy přes satelit, stejná technologie jako Tíseň SOS přes satelit. Odesílejte a přijímejte zprávy, emoji a reakce přes satelit. Podporuje také SMS zprávy přes satelit. Aktualizaci obdržela také aplikace Mail se zprávami automaticky seřazenými podle důležitosti. K dispozici je také nová funkce Tap to Cash, odesílání hotovosti držením telefonů u sebe.

iOS 18 obsahuje také nový Herní režim, který minimalizuje aktivitu na pozadí pro udržení vysoké snímkové frekvence a navíc citlivější připojení k AirPods a bezdrátovým herním ovladačům. Aplikace Mapy obsahuje topografické mapy se sítí stezek a turistických tras. Aplikace Fotky obdržela také aktualizaci. Sekce nedávné dny zobrazuje fotografie z posledních několika dní, přičemž věci jako fotografie účtenek jsou automaticky odfiltrovány. Prostor pod mřížkou obsahuje sbírky, procházet je můžete podle témat jako Čas, Lidé, Vzpomínky, Výlety a další.

Zdroj: macrumros.com