Apple dnes na WWDC 2024 představil watchOS 11. watchOS 11 není tak bohatý na funkce jako jeho předchůdce, ale přichází s řadou užitečných vylepšení, díky nimž bude používání Apple Watch ještě lepší, zejména se zaměřením na zdraví a kondici.



Nové cíle lze upravit podle dne v týdnu nebo je pozastavit a dát si den odpočinek. Díky tréninkové zátěži nyní systém odhadne hodnocení vašeho úsilí a po tréninku jej můžete upravit, abyste mohli lépe předpovídat budoucí zvýšení vašeho výkonu. Aplikace Vitals je zcela nový způsob, jak zobrazit svá zdravotní data a činit důležitá rozhodnutí o svém zdraví a kondici. Data budou zvýrazněna, když budou mimo váš typický rozsah. Pokud je více dat mimo rozsah, dostanete zprávu na míru, abyste viděli, jak by vás mohly ovlivnit.

Do inteligentního zásobníku budou automaticky přidány nové widgety, přičemž aplikace pro překlad se automaticky otevře, když jedete do nové země, nebo se aplikace pro počasí zobrazí, když se blíží déšť. Živé aktivity přicházejí také na Apple Watch. Vylepšený ciferník Fotky poskytuje větší kontrolu a využívá strojové učení k automatickému ořezávání fotografií. Můžete také propojit tréninky, abyste kamarádovi dali vědět, že jste dokončili noční běh a bezpečně se vrátili domů.

Zdroj: macrumors.com, 9to5mac.com