Apple ukončuje funkci Apple Pay Later, kterou představil loni v říjnu. Služba ‌Apple Pay‌ Later je ode dneška ukončena, ale lidé, kteří již mají půjčky, je budou moci nadále splácet a spravovat prostřednictvím aplikace Peněženka.



Apple oznámil plány ukončit tuto funkci v prohlášení poskytnutém 9to5Mac, které také uvádí, že zákazníci budou mít přístup k půjčkám prostřednictvím svých kreditních a debetních karet se změnami přicházejícími letos na podzim. „Od konce tohoto roku budou mít uživatelé na celém světě přístup k půjčkám nabízeným prostřednictvím kreditních a debetních karet a také poskytovatelů půjček při placení přes Apple Pay. Se zavedením této nové nabídky splátkového úvěru již nebudeme v USA nabízet funkci Apple Pay Later. Naším cílem je i nadále poskytovat našim uživatelům přístup ke snadným, bezpečným a soukromým platebním možnostem s Apple Pay a toto řešení umožní ve spolupráci s bankami a poskytovateli půjček flexibilní platby více uživatelům na více místech po celém světě.“

‌Apple Pay Later byl oficiálně spuštěn v říjnu a pouze ve Spojených státech. ‌Apple Pay Later‌, dostupné v aplikaci Wallet, umožnil zákazníkům rozdělit nákup uskutečněný pomocí ‌Apple Pay‌ do čtyř stejných plateb po dobu šesti týdnů, bez úroků a poplatků. ‌Apple Pay‌ Later byl k dispozici na nákupy provedené na zařízení iOS pomocí ‌Apple Pay‌ a byl omezen na zboží v ceně mezi 75 a 1 000 USD. Každý nákup vyžadoval samostatnou žádost o úvěr a schválení. iOS 18 nabízí přístup k možnostem nákupu na splátky od jejich banky při používání ‌Apple Pay‌, což nahradí funkci ‌Apple Pay‌ Later.