Cena akcií společnosti Apple překročila hranici 200 dolarů a dosáhla nového historického maxima, den poté, co společnost představila svou sadu AI funkcí Apple Intelligence, které jsou k dispozici v iOS 18, iPadOS 18 a macOS Sequoia.



Cena akcií společnosti Apple se od doby, kdy společnost vstoupila na burzu, pětkrát rozdělila, naposledy v roce 2020 na základě 4 za 1. To znamená, že cena akcií Applu by dnes byla přes 45 000 dolarů, pokud by se nikdy nerozdělila a všechny ostatní věci by byly stejné. Generativní umělá inteligence je žhavým tématem již od vydání ChatGPT v roce 2022 a investoři čekali, až Apple zveřejní své vlastní plány s touto technologií.

Nvidia minulý týden krátce předstihla Apple a stala se druhou nejhodnotnější společností na světě, a to uprostřed silné poptávky po serverových čipech s umělou inteligencí, ale Apple nyní získal zpět druhé místo s tržní kapitalizací 3,1 bilionu dolarů. Apple je nyní za společností Microsoft, která má v době psaní téměř 3,2 bilionu dolarů tržní kapitalizace.