iOS 18 obsahuje nejen spoustu nových funkcí, jako je chytřejší Siri a Apple Intelligence, ale také nové funkce pro aplikace Poznámky, Připomínky, Fotky a další. Jednou z aktualizovaných aplikací je aplikace Mapy.



Uložená místa

iOS 18 vám umožňuje ukládat místa rychlým klepnutím na tlačítko + v jejich seznamu aplikace Mapy. Uložená místa jsou přístupná z nové nabídky Knihovna, kde také najdete své průvodce, připnutá místa a další. Všechna místa, která jste si dříve nějakým způsobem uložili – například je přidali do průvodce – budou automaticky přidána do vašich uložených míst. Můžete prohledávat všechna uložená místa a navíc je třídit podle data přidání, názvu nebo vzdálenosti a zobrazovat je v seznamu nebo mřížce. Můžete také přidat nová uložená místa přímo z knihovny.

Osobní poznámky k uloženým místům

Skvělou součástí ukládání míst je, že k němu můžete přidat osobní poznámky. Jakmile přidáte poznámku, uvidíte ji pokaždé, když zobrazíte záznam místa v Mapách.
Poznámky jsou skvělým způsobem, jak uložit klíčové informace o daném místě.

Vlastní pěší trasy

Někdy doporučení společnosti Apple ohledně tras, kterými se vydat, nejsou těmi, kterými byste se chtěli vidět. l Nyní si můžete vytvořit své vlastní trasy – alespoň pro pěší. Při nasměrování na místo pomocí pěších tras se vám zobrazí nová možnost vytvořit si vlastní trasu. Odtud klepnete na mapu a vytvoříte přesnou trasu, po které chcete jít. To může být obzvláště užitečné z různých důvodů, jako je cesta, která je záměrně delší, abyste mohli udělat více kroků. Vlastní trasy lze uložit pro pozdější opětovné použití, takže je nebudete muset pokaždé vytvářet.

Speciální funkce pro turisty

  • Topografické mapy: Aplikace Mapy nyní obsahuje topografické mapy, které vás lépe vedou během túry, s podrobnými sítěmi stezek. Při spuštění je tato funkce omezena na USA a Japonsko.
  • Offline túry: K dispozici je nyní tisíce túr a můžete si kteroukoli z nich stáhnout pro offline přístup.
  • Vytvořte si vlastní túry: Podobně jako při vytváření pěších tras vám Mapy také umožňují vytvářet si vlastní turistické trasy a otevírají tak příležitosti k vytvoření nového dobrodružství.
  • Ukládání poznámek k trasám: Stejně jako u všech uložených míst v iOS 18 si budete moci ukládat osobní poznámky o všech uložených trasách, což vám pomůže lépe se v nich orientovat, pokud se k nim budete chtít vracet.