Aplikace Nastavení v iOS 18 obsahuje zjednodušené prostředí s vylepšeným vyhledáváním. V dnešním článku se podíváme na to, co se v této aplikaci změnilo a co je nové.



Hlavní obrazovka aplikace Nastavení v iOS 18 stále obsahuje váš účet nahoře, po kterém následují nejpoužívanější funkce, jako je režim v letadle, Wi-Fi, Bluetooth a osobní hotspot. Ale nyní v iOS 18 je přidána sekce baterie do horní části. Druhá část nastavení v iOS 17 a dřívějších byla přesunuta dolů s druhou sekcí sestávající z Obecné, Zpřístupnění, Tlačítko akce, Fotoaparát, Ovládací centrum, Displej a jas, Siri, Tapeta a další. Pod sekcí Oznámení, Zvuky a haptika, Soustředění a Čas u obrazovky je nová sekce zabezpečení/ochrana soukromí, následovaná poslední trojicí App Store, Game Center, Peněženka a Apple Pay. Nastavení všech aplikací třetích stran se nachází úplně dole v nové sekci „Aplikace“.

Více nastavení, která byla dříve k dispozici na hlavní stránce Nastavení, byla přesunuta do sekci Obecné.

Další změnou jsou velké záhlaví v různých nabídkách nastavení, jako je Obecné, Wi-Fi, Bluetooth, Mobilní data, Osobní hotspot, Zpřístupnění, Face ID a heslo, Siri, Čas u obrazovky a další. Tyto záhlaví poskytují podrobnější popisy toho, co můžete dělat, a odkazy na další informace.