Zatímco Apple vydal nový model iPadu Pro a iPadu Air v květnu, nový iPad mini stále ještě vydán nebyl. Apple naposledy představil nový ‌iPad mini‌ v září 2021, což je již velmi dlouhá doba.



Zprávy naznačují, že Apple plánuje vydat nový model iPadu mini v roce 2024 a v dnešním článku si shrneme, co vše o něm víme.

Displej a design

Neslyšeli jsme žádné zprávy o změnách designu pro ‌iPad mini‌, což znamená, že pravděpodobně bude mít stejnou velikost a design. Současný ‌iPad mini‌ má Touch ID v tlačítku pro zapnutí, což také očekáváme u nového modelu. Podle zprávy z roku 2023 Apple provede malou úpravu displeje ‌iPadu mini‌ ve snaze omezit problém „rolování želé“.

Čip řady A

‌iPad Pro‌ a ‌iPad Air‌ mají čipy řady M, ale neočekáváme, že by ‌iPad mini‌ obsahoval čip pro Mac. Místo toho Apple pravděpodobně použije čip A17 Pro, který byl použit v iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max, nebo nějakou jinou variantou čipu A17. Je také možné, že ‌iPad mini‌ dostane čip A18, pokud bude vydán po řadě iPhone 16. Apple přepracovává iOS 18 a iPadOS 18 se zaměřením na AI, takže vysoce výkonné čipy jsou pro nadcházející zařízení nutností.

Nové barvy

‌iPad mini‌ je právě teď dostupný ve vesmírně šedé, hvězdně bílé, růžové a fialové. Apple často s novými modely vydává také nové barevné varianty, takže nové barvy jsou jistotou. iPad Air‌, který ‌iPad mini‌ často napodobuje, je k dispozici ve vesmírně šedé, fialové, modré a hvězdně bílé.

Přední kamera

Apple přesunul přední kameru na ‌iPadu Air‌ na okraj zařízení na šířku a stejnou změnu by mohl provést u ‌iPadu mini‌. Kamera by mohla získat podporu pro HDR 4 a mohla by mít širší clonu‌.

Připojení

Apple přidává Wi-Fi 6E do každého produktu a letos by měl přijít na řadu ‌iPad mini‌. Wi-Fi 6E umožní ‌iPadu mini‌ připojit se k 6GHz Wi-Fi síti na podporovaných routerech. Očekává se také Bluetooth 5.3.

Apple Pencil Pro

Současný ‌iPad mini‌ pracuje s Apple Pencil 2, takže nový model bude pravděpodobně podporovat ‌Apple Pencil‌ Pro. ‌Apple Pencil‌ Pro má nové gesto, hmatovou zpětnou vazbu, gyroskop a podporu aplikace Najít.

Datum vydání

Apple pravděpodobně vydá nový ‌iPad mini‌ koncem roku, pravděpodobně v září nebo říjnu. V některých letech Apple pořádal speciální říjnovou keynote.