Apple v iOS 18 přidal novou funkci zpřístupnění Hlasové zkratky a nyní když aktualizace k dispozici pro vývojáře, uživatelé přišli na to, že tuto možnost lze použít k tomu, abyste mohli Siri přejmenovat.



Pomocí hlasových zkratek můžete přiřadit vlastní frázi, které ‌Siri‌ porozumí, aby spouštěla ​​zkratky a plnila „složité úkoly“, a jedna ze zkratek, kterou můžete nastavit, je alternativou pro příkaz „Hey ‌Siri‌.“ Chcete-li nastavit hlasovou zkratku pro ‌Siri‌, otevřete aplikaci Nastavení, přejděte na Zpřístupnění a přejděte dolů na Hlasové zkratky. Odtud vyberte „Nastavit hlasové zkratky“ a vyberte „‌Siri‌“ (nikoli požadavek ‌Siri‌). Zadejte nový název, který chcete použít k aktivaci ‌Siri‌.

Jakmile je nové jméno nastaveno, můžete toto jméno vyslovit a aktivovat ‌Siri‌ na iPhonu. Všimněte si, že tato možnost je omezena na ‌iPhone‌ a nesynchronizuje se s jinými zařízeními, jako je HomePod, takže pro tato zařízení budete muset stále používat „Siri“‌. Jak je uvedeno na Redditu, pokud toto nastavíte, musíte před zadáním příkazu chvíli počkat, až se aktivuje. Kvůli tomuto zpoždění to pravděpodobně není možnost, kterou většina lidí bude chtít používat trvale.