Elon Musk pohrozil, že zakáže používání iPhonů ve svých společnostech kvůli nově oznámené podpoře ChatGPT společnosti Apple. Siri může v iOS 18, iPadOS 18 a macOS Sequoia využívat ChatGPT ke zpracování složitých dotazů, ale pouze v případě, že je poskytnuto výslovné oprávnění uživatele.



Tato funkce je navržena tak, aby uživatelům poskytovala lepší odpovědi, aniž by museli otevírat aplikaci ChatGPT. Během WWDC zdůraznil senior viceprezident softwarového inženýrství Craig Federighi, že uživatelé budou mít plnou kontrolu nad tím, kdy se ChatGPT používá, a že data sdílená s OpenAI nebudou ukládána. Navzdory těmto ujištěním vyjádřil Musk silný nesouhlas na své sociální síti X (dříve Twitter). Musk řekl: „Pokud Apple integruje OpenAI do iOS, pak budou zařízení Apple v mých společnostech zakázána. To je nepřijatelné porušení zabezpečení.“

Opakovaně také zpochybňoval schopnost Applu zajistit bezpečnost dat a prohlásil: „Apple nemá ponětí, co se vlastně děje, jakmile vaše data předá OpenAI. Prodávají vás.“ Apple i OpenAI zdůraznily, že uživatelská data budou sdílena pouze s výslovným souhlasem a že tyto funkce jsou navrženy tak, aby byly bezpečné. OpenAI v novém příspěvku na blogu poznamenal, že „OpenAI neukládá požadavky a IP adresy uživatelů jsou skryté.“ Uživatelé se také mohou rozhodnout propojit své účty ChatGPT pro přístup k placeným funkcím, ale toto je volitelná funkce.