Společnost Tile, známá svými Bluetooth trackery, byla podle zprávy 404 Media nedávno napadena hackery. Hackerům se podařilo získat přístup k interním nástrojům Tile, které se používají pro zpracování žádostí o údaje o poloze pro policii.



Hackeři získali jména zákazníků, adresy, e-mailové adresy a telefonní čísla. Narušení dat není v dnešní době neobvyklé, ale Tile o útoku nemluvil a nezmínil se o něm, dokud společnost nekontaktovala 404 Media. Web se o narušení dozvěděl od hackera. Mateřská společnost Tile Life360 zveřejnila prohlášení o útoku na svých webových stránkách poté, co k tomu byla vyzvána. „Podobně jako mnoho jiných společností se Life360 nedávno stal obětí pokusu o vydírání. Obdrželi jsme e-maily od neznámého hackera, který tvrdil, že vlastní informace o zákaznících Tile. Okamžitě jsme zahájili vyšetřování potenciálního incidentu a odhalili neoprávněný přístup k platformě zákaznické podpory Tile (nikoli však k naší platformě Tile).“

„Odcizená data se skládají z informací, jako jsou jména, adresy, e-mailové adresy, telefonní čísla a identifikační čísla zařízení. Nezahrnuje citlivější informace, jako jsou čísla kreditních karet, hesla nebo přihlašovací údaje, údaje o poloze nebo identifikační čísla vydaná státem, protože platforma tyto typy informací neobsahovala.“ Přestože nebyly získány žádné informace o poloze, incident je alarmující kvůli typu nástroje, ke kterému měl hacker přístup. Hacker se dokázal dostat do systému Tile pomocí přihlašovacích údajů od bývalého zaměstnance a dokázal se dostat do nástroje, který by mohl být použit k vyhledání zákazníků podle telefonního čísla. Část tohoto nástroje umožňovala vyhledávání v historii polohy.