Aplikace Threads byla spuštěna loni v létě jako aplikace ve stylu Twitteru. Momentálně je však k dispozici pouze pro iPhone a nenabízí nativní klienty pro iPad nebo Mac. Threads  funguje dobře jako progresivní webová aplikace, ale šance na aplikaci pro Mac nebo iPad byla mizivá.



Až do dnešního dne, kdy Threads spustil své API pro vývojáře třetích stran a umožnil aplikacím třetích stran publikovat obsah do služby. Adam Mosseri, šéf Instagramu, píše:
„S nadšením oznamujeme, že dnes spouštíme Threads API – nyní můžete používat své oblíbené aplikace třetích stran k publikování příspěvků, odpovídání ostatním, prohlížení statistik a dalším. Doufám, že to pomůže firmám a tvůrcům řídit jejich přítomnost v Threads ve velkém. Jako vždy jsme připraveni slyšet vaši zpětnou vazbu a návrhy, jak bychom se mohli zlepšit.“

API je primárně navrženo pro publikování příspěvků a prohlížení statistik aktivit. Jinými slovy, nejlépe se hodí pro nástroje jako HootSuite a další agregátory sociálních sítí třetích stran. Ale Mosseriho poslední věta naznačuje, že tým Threads je otevřený jej vyvíjet. Například jednoho dne by vývojáři třetích stran mohli vytvořit alternativního klienta pro Threads, který by fungoval podobně jako oblíbené aplikace TweetBot a Twitterrific.