iOS 18 a tvOS 18 znovu zavádějí podporu SharePlay pro Apple Music na HomePod, HomePod mini a Apple TV. Tato funkce se poprvé objevila v beta verzích iOS 17.4 a tvOS 17.4 začátkem tohoto roku, ale byla odstraněna.



Tato funkce umožňuje ostatním ovládat hudbu z Apple Music na vašem HomePodu nebo Apple TV bez ohledu na to, zda si službu předplatili. Primární uživatel se může rozhodnout, zda každý požadavek schválí nebo zamítne. Apple již podobnou funkci zavedl pro CarPlay v loňském roce.

HomePod

Při přehrávání skladby v aplikaci Hudba na iPhonu klepněte na ikonu SharePlay ve spodní části obrazovky a vyvolejte QR kód, který může jiná osoba naskenovat fotoaparátem svého iPhonu nebo smartphonu Android a požádat o přístup k ovládacím prvkům přehrávání hudby. Pro vzdálený přístup stačí i snímek obrazovky s QR kódem. Tato funkce funguje na HomePodu i HomePodu mini a dokázali bychom si představit, že se QR kód nakonec zobrazí na dlouho očekávaném HomePodu s displejem.

Apple TV

S aktualizací tvOS 18 lze na Apple TV také zobrazit QR kód, který mohou hosté naskenovat a požádat o přístup k ovládání hudby. Rozšíření této funkce na Apple TV a HomePod je užitečné při domácích večírcích, kde se každý může stát DJem.